Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 14 жовтня 2014 р.

  Покрова - свята покровителька козацтва


Шановні читачі!
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці в нашій країні відзначається 
День українського козацтва.

Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.
В наш час відроджуються традиції українського козацтва. Ведеться активна робота з учнями та молоддю.  Бібліотеки проводять інформаційні та виховні заходи зі своїми читачами, організовуються книжкові виставки, перегляди літератури; проводяться презентації та огляди книг, дні інформації, виховні години.
У нашій сільській бібліотеці  відбувся виховний захід " Подорож козацькими шляхами", де учасники заходу мали можливість переглянути презнентацію про життя козаків та  взяти участь у пізнавальній вікторині  " Люби і знай козацький край!", а найменші відвідувачі книгозбірні взяли участь у змаганнях на спритність" Козацькими шляхами".

Немає коментарів:

Дописати коментар