Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

«Чураївна Полтавського краю»
    19 жовтня у Федорівській сільській бібліотеці відбувся літературно-мистецький вечір «Чураївна Полтавського краю», присвячений Раїсі  Опанасівні Кириченко, яка ще за життя  здобула славу берегині української пісні. Кожен час народжує свої голоси. Раїса Кириченко – це голос 20 століття. Це та естафета, яка почалася з Марусі Чурай, її підхопила Раїса Кириченко і гідно її продовжила. 
           Тихо звучить  мелодія української пісні. Ведучі Алла Павленко та Людмила Моторна розпочинають захід. У вступному ведучі розповідали про чесноти Раїси Опанасівни, про те, що вона співала душею, горіла піснею, любила всіх і все навколо. Ніколи не відмовляла людям у скруті, була красивою, милою чудовою жінкою. Зачаровувала магією свого  неповторного голосу. Понад усе любила свою милу Корещину і свою маму, багато  своїх пісень присвячувала саме їй. 

Всі задумливо слухають розповідь про Раїсу Опанасівну, ця розповідь переплітається  з  піснями, що звучать у відеозаписі та у виконанні жінок членів літературно – мистецького клубу «Натхнення». У ході проведення літературно-музичної композиції не забули організатори і про українські пісні, які любила Раїса Кириченко
В ході заходу відбувся перегляд відеофільмів про Раїсу Кириченко «Я вдячна всім, хто вимолив мене у Бога» та «Видатні полтавці. Народна артистка Раїса Кириченко». 

Прозвучали неперевершені лагідні й ніжні пісні у виконанні Раїси Кириченко: «Мамина вишня», «Хата моя біла, біла», «Два крила», та ін.
Берегиня, Чураївна, Козачка. Наша полтавка, наша українка, наша гордість. ЇЇ пісні завжди поруч із нами. І в ці осінні дні з останніми  променями теплого, лагідного сонця ми ще гостріше відчуваємо смуток від цієї втрати. Ім’я Раїси Кириченко та її творчість назавжди буде в серцях українського народу. Її любила, любить і любитиме вся Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар