Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

          Бібліотечний  бульвар
      «Україна – країна героїв
        
 Середина жовтня, надворі дивовижна осінь. 14 жовтня — особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове свята. День українського козацтва. Покрова Пресвятої Богородиці. До цих подій додалася ще одна: саме 14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №  806/2014 «Про День захисника України». 

      
У швидкоплинності часу та зміні наших уподобань по відношенню до тих чи інших героїв незмінним залишається одне – споконвічна любов  українського народу до свободи, до процвітання своєї держави. Славна і багата історія нашого народу. Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. Героїчну сторінку в неї вписали славні запорожці, степові лицарі. Нинішні військовослужбовці Збройних Сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь. Вони надійно стоять на захисті рідної України, миру та спокою нашого народу  в зоні АТО.      
                   
До Дня захисника України і Дня українського козацтва в Федорівській сільській бібліотеці  12 жовтня пройшов  бібліотечний  бульвар « Україна – країна героїв», де було представлено розгорнуту книжкову виставку «Слава захисникам України!», яку присвячено Дню українського козацтва та Дню захисника України і за допомогою якої відвідувачі мали змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також ознайомитись з  героями  сьогодення – які нині боронять державу.  
                                
Назва цього свята говорить сама за себе. Захист своєї Батьківщини від зазіхань з боку тих, хто загрожує державним засадам країни – свята справа. Вона вимагає від людей самопожертви, сміливості, честі та відваги, колосальної самовіддачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар