Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 11 березня 2015 р.


Світлиця Тарасового заповіту

Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет,чия творчість зробила його не багато не мало, а символом українського народу та однією з головних колон, на якій тримається вся наша українська культура. У духовній історії України  Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Тільки Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною,бо сам народ визнав її своєю книгою.
Тож  10 березня на території села Федорівка, пройшов бібліотечний бульвар, з нагоди 201-річчя від дня народження Великого Кобзаря


                         «Шевченкове слово у віках не старіє». 
Організовували захід  завідуюча бібліотекою –філіалом Алла Павленко  та директор сільського Будинку культури Людмила Моторна. Проект мав на меті популяризувати творчість Тараса Шевченка, ознайомити із життєвим та творчим  шляхом  поета. Митець народився під українським небом, на українській землі, він належить до тих людей - світочів, що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя. Учасники бібліотечного бульвару у центрі села читали вірші Шевченка, які найбільше припали  їм до душі.
 Слухали цікаві розповіді  бібліотекаря про маловідомі сторінки із життя поета. Прониклись любовю до рідної землі разом із Людмилою Моторною, яка читала вірш Тараса Григоровича « Сон». Бібліотечний бульвар був спрямований на те, щоб донести частину творчості великого Кобзаря до свідомості кожного жителя села Федорівки. Всі учасники виявили зацікавлення до заходу, проявили небайдужість та старання, виявили неабиякі творчі здібності та акторську майстерність.
У сільській бібліотеці  організована книжкова виставка «Я так її, я так люблю мою Україну убогу…». Книги представлені на виставці знайомлять читачів з життєвим та творчим шляхом поета, його літературним і творчим доробком.
         Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця,вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту,проникливість і глибина його думки,ніжність його лірики,мужність і пісенність його до своєї Батьківщини,до свого народу. Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.











Немає коментарів:

Дописати коментар