Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 22 січня 2015 р.


22 січня Україна відзначатиме 96-річчя Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки – День Соборності. День, який увійшов в історію, як знаковий крок на шляху до здійснення одвічної мрії українців про єдину велику державу.
Кожна держава, що прагне утвердитися на політичній мапі світу як суб`єкт, а не об`єкт політичного процесу, має чітко усвідомлювати, що лише народ, об`єднаний спільним баченням свого майбутнього, здатний подолати всі труднощі на цьому шляху. Але, як відомо, без минулого немає майбутнього. І саме у минулому слід шукати підґрунтя для єдності країни, що перетворює населення держави на народ та націю.
Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня. Він відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні Української державності, формуванні та утвердженні Української самостійної соборної держави. Цей день є особливим, оскільки він зміг об’єднати в собі дві різні за змістом, але єдині по духу історичні події, які багато в чому визначили подальшу долю України.

21 січня у Федорівській сільській бібліотеці відбувся захід до Дня Соборності України – мультимедійна презентація
          «Україно, Соборна Державо,
                        сонценосна колиско моя».
Цей захід супроводжувався переглядом літератури за темою українського державотворення, піснями про Україну, про непереборний потяг до волі і незалежності та свободи України, як самостійної єдиної держави.Користувачі бібліотеки прийняли активну участь у заході.

Немає коментарів:

Дописати коментар