Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 14 грудня 2018 р.


Ой веселі вечорниці в нас на Україні

З давніх–давен Україна славиться традиційними святами й обрядами. Аби відтворювати традиції українського народу, популяризувати народознавчу літературу, Федорівська сільська бібліотека спільно будинком культури та членами літературно – мистецького клубу «Натхнення»,  організували справжні українські вечорниці.  Запросили активних читачів та друзів бібліотеки.

 Ніби розсунулися рамки часу і присутні поринули в старі-добрі часи, коли молодь та старше покоління збиралися напередодні святого Андрія на  вечорниці. Вечорниці неодмінно асоціювались з веселощами, веселим співом, іграми та відпочинком…
 Учасники мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів та особисто взяти активну участь у різноманітних конкурсах, традиційних ворожіннях.  У читальній залі бібліотеки  відтворили інтер’єр української світлиці.
 Лунали українські народні піні, колядки і навіть танцювали. Щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплий спогад. Веселі конкурси, інтригуючі ворожіння, співи запальних народних пісень, а також смачне частування традиційними стравами української кухні – все це зуміло подарувати хороший настрій усім присутнім.

На Андріївських вечорницях довели, що у нашого народу багаті та цікаві обряди та традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно пам’ятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.

Немає коментарів:

Дописати коментар