Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 8 січня 2020 р.

Різдво у хату несе щастя багато
          8 січня 2020 року  у нашій сільській бібліотеці відбулися вже традиційні Різдвяні посиденьки, які цьогоріч  мали назву: "Різдво у хату несе щастя багато"
         Здається, немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива. І не так суттєво, коли його святкуєш – 25 грудня чи 7 січня, бо головне – це світлі почуття, які сповнюють тебе в цей час, і віра в добро. Різдво в Україні, як і будь-де в християнському світі, залишається найулюбленішим родинним святом.
          За гостинним Різдвяним столом у бібліотеці зібралися найактивніші  користувачі, наші   друзі.

                       

          Розпочалися посиденьки вітальним словом ведучих, розповіддю про історію свята, про особливості святкування Різдва в Україні  та  в інших країнах Європи. Під час свята лунали новорічні привітання.
Так, у кожного народу є свої обрядові різдвяні дійства, проте всі вони, відрізняючись за формою, навдивовижу подібні за суттю. Скрізь на Святвечір за столом неодмінно збирається вся сім’я.
         Цікавим та  інформаційним  став і огляд святкової книжкової виставки «Звеселіла наша хата – надійшли Різдвяні свята!».
         І красуня ялинка, і запалена Різдвяна свічка, зірочки і Янголята, зроблені з паперу, святкова музика – все це створило теплу, невимушену атмосферу Довіри, Добра і Любові.       

  Кожен з присутніх брав активну участь у конкурсі колядок, щедрівок, різдвяних та українських пісень.  Бібліотекар підготувала святкову вікторину «Знавці Різдвяних традицій».  Як відомо, особливою традицією в надвечір’я Різдва є свята вечеря, до якої обов’язково входить 12 пісних страв. Цій темі була присвячена гра «Так чи ні», після чого господиня вечора принесла кутю промовляючи:
                                           Їжте кутю мою з медом,
                                           Щоб родилось і велось,
                                           Щоб старим недугам, бідам
                                           Місця в хаті не знайшлось.
Потім ще довго в залі лунали колядки та різдвяні пісні.
         Як гідні нащадки своїх предків всі ми повинні знати, шанувати наші звичаї, традиції, бо від цього залежить наша духовність, наша цивілізованість і врешті-решт, майбутнє нашої рідної землі.

                                А яке ж Різдво без подарунків?
Звичайно ж солодощі і смачний український узвар!
                                    
       З особливим теплом і натхненням була виконана усіма присутніми величальна «Добрий вечір тобі, пане господарю» .
                   
            Так, Різдво це прекрасне свято, що сповнює людину Добром і Любов’ю. І де б ми його не зустрічали – в Україні чи Німеччині, у Грузії чи Польщі, в Норвегії чи Англії – воно завжди даруватиме світу Надію

Немає коментарів:

Дописати коментар