Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 6 березня 2020 р.

 «Його весна довіку не зів’яне,
     його «Кобзар» нікому не спалить»
Великий Кобзар, батько нації, душа і свідомість народу…  Для кожного постать Шевченка і його творчість має своє особисте значення, водночас – без перебільшення Тарас Шевченко – символ України!
В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Тож, 06 березня 2020 року, з нагоди відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, Федорівська сільська бібліотека спільно з членами літературно – мистецького клубу «Натхнення»  провели флешмоб "Кобзареве слово – вічне"
                           


Тарас Шевченко – це цілий світ. Світ образів, почуттів, думок, ідей. Тож написані його пером талановиті і глибокі вірші наповнили Федорівку атмосферою поетичності, творчості, занурили нас в Шевченківську епоху. 

Під час флешмобу прозвучали чудові вірші Кобзаря у емоційному, душевному та натхненному виконанні: Обраменко В., Глуховеря Т., Тхорєва А., Шубіна Н., Петренко О., Вергунова М., Ракосій Л., Павленко А.
Відтак, учасники заходу разом із бібліотекаркою , вшанували пам'ять Кобзаря та засвідчили свою любов до творчості генія українського народу.
Щиро дякуємо усім, хто долучився до  флешмобу «Кобзареве слово – вічне», та пам’ятаймо, що кожне слово Великого Кобзаря викарбовується в нас генетичним кодом національної ідеї, і як писав інший відомий український поет Василь Симоненко:

"Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
 І голос твій нам душі окриля.
 Встає в новій красі, забувши лихоліття,
 Твоя, Тарасе, звільнена земля."

Немає коментарів:

Дописати коментар