Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 6 березня 2013 р.

        "   Дорогами казок Шарля Перро "

Днями в бібліотеці  було  проведено літературне  лото  " Доргами  казок Ш.Перро", присвячене 385-й річниці  від  дня  народження відомого  французького  письменника.
Присутні  дізналися  багато цікавих  фактів з біографії  казкаря. Але  найбільше  всім  сподобалася  заочна  мандрівка  відомими  казками  Ш. Перро. Це  стало  можливим  лише  завдяки  програмі  " Бібліоміст". Адже  саме  комп'ютери  допомогли  присутнім  здійснити  мандрівку  в чарівний  світ  казки.
 
 
У заході  взяли участь  учні 6-7 класів, вони  брали активну участь у вікторинах,які  проводились за відомими казками  Ш.Перро.
Також  познайомитися  із цікавими героями казок Ш.Перро прийшли і вихованці дитячого садка                                                                                                                                  
Шарль Перро́ (12 січня 1628 — 16 травня 1703) — французький письменник, поет і критик, основоположник жанру літературної казки. Є автором дуже популярних і всесвітньо відомих казок — "Кіт у чоботях", "Попелюшка", "Синя Борода". Більшість його казок друкуються ще й зараз, знайшли відображення у операх, балетах, фільмах та театральних виставах. Найбільш відомим музикальним твором на основі казки Перро стала опера Петра Ілліча Чайковського "Спляча красуня".
Світ Казки... Хто ж у ньому мешкає? Якими рисами, що дають право увійти в Казку, наділяє творець цього світу своїх героїв – принцес і принців, дроворубів і людожерів, балакучих котів і вовків?
Шарль Перро ввів у літературу героїв справжніх, яких насправді не буває. Це одне з найвидатніших відкриттів, зроблених ним у світі Казки. Історії про сплячих красунь, малюсіньких та відважних синів, добрих падчериць і злих мачух розповідали не одне століття. Розповідали всі по-своєму. Казки Шарля Перро відкрили справжній "казковий рух" у світовій літературі.

Немає коментарів:

Дописати коментар