Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 25 вересня 2014 р.

 

" Творець поетичної  повісті"



До 120-річчя  від дня народження Олександра Петровича Довженка у сільській бібліотеці села Федорівка була організована виставкв-кінопазл
" Творець поетичної повісті".
В українській культурі ХХ століття навряд чи можна знайти постать величнішу і більш трагічну, ніж Олександр Довженко. Доля наділила його щедрим талантом, любов’ю до України, її народу, батьків, природи, літератури,кіно і живопису. Олександр Довженко увійшов в історію української і світової художньої думки як самобутній поет екрана і слова, поєднавши у собі талант режисера і письменника.За своє творче життя О. Довженко поставив 14 ігрових і документальних фільмів, написав 15 літературних сценаріїв і кіноповістей, дві п'єси, автобіографічну повість, понад 20 оповідань і новел, ряд публіцистичних статей і теоретичних праць, присвячених питанням кіномистецтва.
Запрошені на захід учні місцевої школи ознайомились з життям та творчістю геніального режисера, дізнались про деякі сторінки його біографії.
«Все життя О.П. Довженко поєднував у собі і художника – образотворця, і письменника, і кінорежисера, і мислителя, і громадського діяча,- писав М.Рильський.  Весь вік ця людина шукала і ніколи не заспокоювалась на знайденому, була органічним новатором, відкривачем нових обріїв у мистецтві і в житті. А мистецтво і життя були для нього нероздільними.»

За допомогою мультимедійної презентації молоді було продемонстровано уривоки з фільмів з сценаріями О.Довженка, які належить до світової кінокласики.


 


 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар