Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 23 вересня 2015 р.

                         Свято села у Федорівці


Щороку  жителі  села  Федорівка  традиційно  святкують  День  села. Підготовка до свята тривала із самого ранку. А вже із 14 години розпочалося свято виставкою народних  умільців місцевих жителів, виставкою – конкурсом сільськогосподарської  продукції « Овочі гіганти»,  у бібліотеці в цей час працювала  виставка  «Мій  любий край—це серця рідна пристань», а о 15 годині свято завирувало піснями,  танцями, дитячими атракціонами, запрацювали торгові точки:  польова каша, вареники, шашлики,  солодкі напої,  пироги на будь-який смак, цукерки, печиво —  все чого бажала душа відпочиваючих  у святковий день.

           Відкрив свято Сільський голова Борисенко В.В., привітав жителів  села зі святом і побажав щастя,миру і злагоди в сім’ях , а головне — мирного неба над головою. Щиро  подякував всім односельцям   за  довіру і  підтримку, згуртованість. Потім  до сільської  громади звернувся настоятель Благовіщенської церкви священик  Дмитрій. Зі словами привітань до  федорівчан звернувся  директор «М- Агро +»  Михайло Кобченкко, який пригостив всіх присутніх  смачним  короваєм і подарував для Благовіщенської  церкви  ікону  Божої матері  «Почаївська».


         Село наше — то  велика і дружна родина, це наші славні земляки: вчителі, інженери, лікарі, землероби, тваринники. Вміють вони не тільки  працювати в мирний час, а і захищати свою  землю. Багато наших односельців брали участь у боях  на сході нашої країни.  Дякуємо їм за подвиг в ім’я нашого майбутнього.  Щоб полегшити їхнє перебування  в  окопах в спеку і в холод сумлінно працювали  волонтери  нашого села.
       Справжньою  окрасою  села є люди, яких ми бачимо щодня, вони живуть поруч, вони скромні  і працьовиті, вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя — то джерело  людської мудрості і самовідданості. Депутати сільської ради  на чолі  з Сільським головою  Віктором Володимировичем  відзначили  подяками та подарунками  односельців в таких номінаціях:  « Двір зразкового порядку», « Найстарший  житель села», « Багатодітна сімя», « Подяка за сумлінну працю», « Спортивна слава села», « Народні умільці». Цікавинкою  свята був виступ самодіяльної  поетеси  Леоніди Магди.

Все  урочисто – святкове дійство супроводжувалося піснями у виконанні  самодіяльних артистів Федорівського  СБК,  запальними танцями  колективу « Ритм», який неодноразово був окрасою кожного концерту  на сцені сільського Будинку культури.  Не обійшлося свято і  без музичних вітань від наших сусідів. Всіх  присутніх  зачарував виступ  Петра  Сухомлінова  з Нижньої Ланни. Родзинкою  став виступ спортивного клубу « Ферум».
 В організації свята велику  допомогу  надав Сільський голова Борисенко  Віктор Володимирович за що йому щиро  дякують односельці.

    Бережімо  ж славні  традиції, звичаї  нашого села, примножуймо здобутки  його на радість дітям  та внукам нашим, бережімо ж наше село, не цураймося його свят та буднів, бо село — це криниця нашого родоводу, це наша велика родина. 

Немає коментарів:

Дописати коментар