Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 25 грудня 2015 р.


9-го по 13-те грудня в сільській бібліотеці проводився Тиждень права (в рамках Всеукраїнського тижня права) для підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, відзначення Дня прав людини. Бібліотека низку правоосвітніх заходів на яких широко популяризувала літературу з питань права та правознавства.
В межах тижня було проведено інформаційну гру " Я люблю країну, де є право на ім'я, і на родину" Вікторина з правових питань допомогла виявити рівень правової свідомості запрошених. Далі учні почули цікаві факти з історії права, що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Було розглянуто «Декларацію прав людини» й «Конвенцію прав дитини». Відеоролик, підготовлений бібліотекарем, дозволив ознайомитися з головними положеннями «Конвенції…», дізнатись, що про них думають самі діти. Звичайно ж, згадали і про те, що усі діти мають не лише права, а й обов'язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства. 

Правове виховання наймолодших відвідувачів в бібліотеці – філії завжди має яскраво виражений попереджувальний характер. Так, для цієї категорії читачів до загальноукраїнського тижня проведено правознавчу мандрівку " Подорож країною Закону"

Немає коментарів:

Дописати коментар