Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 26 червня 2016 р.

   Конституція - спільний крок до майбутнього                                          
28 червня 2016 року в Україні відзначається велике державне свято - 20 років з дня прийняття Конституції України,яка закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Конституція – це дуже важливий документ державного значення. Конституція України – це основний закон України; положення, викладені там, регламентують основні правила суспільних відносин у межах держави, роботу всіх органів влади й суспільних організацій, визначають трудове право.
Наш Основний Закон покликаний забезпечити розвиток України як цивілізованої держави, мета якої – високий рівень добробуту кожної сім’ї, кожної людини.
«Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути». Ці слова належать видатному українському мислителю двадцятого століття В’ячеславу Липинському, людині, яка присвятила все своє життя розбудові української державності. І сьогодні хотілося б звернутися цими словами до всіх українців. Адже ми — громадяни України, нам належить її майбутнє. Саме нам утілювати в життя мрії і сподівання попередніх поколінь. Можливо, хтось із майбутніх поколінь стане творцем Конституції України — додасть нову важливу статтю до цього головного документа країни.


Напередодні Дня Конституції України в читальному залі Федорівської бібліотеки був проведений інформ -коктель для користувачів під назвою «Конститтуція - спільний крок до майбутнього », та організовано перегляд літератури «Джерело права держави», які допомагають формуванню морально-правової культури підлітків і виховують інтерес до правових знань.


Прийняття Конституції в Україні закріпило основи права незалежної держави і стало величезним кроком в розвитку демократичного українського суспільства.


Немає коментарів:

Дописати коментар