Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 6 жовтня 2016 р.

                     Свято  села Федорівка
            " Моє село - частина України"
Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та безцінний досвід, закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі. Підтримувати традиції, знати історію і шанувати свою маленьку батьківщину покликане святкування Дня села. У ці дні традиційно заквітчуються оселі, люди йдуть одне до одного на гостину, бажаючи усім щастя і здоров'я. А під вечір над селом лунають жарти, сміх і линуть українські пісні
                          
1 жовтня у Федорівці відзначали свято села! Сказати, що цього дня було весело і цікаво, означає просто промовчати. Організаторам вдалося знайти свій, дуже оригінальний підхід до його відзначення, а жителі села, з величезним ентузіазмом, підтримали це починання.                                

У просторій світлиці сільського Будинку культури жителі села а також гості свята милувалися виставками картин, вишивок, виробів з бісеру, паперу, дерева, що їх створили місцеві умільці, а також квітами і городиною зі щедрого цьогорічного урожаю. Свято засвідчило і те, що у Федорівці живуть лише вправні господині, адже кожна вражала  гарною випічкою та смачними стравами, якими частували усіх, хто впродовж дня завітав на урочистості.
 
А розпочалося все з веселих забав для малечі. Для них встановили надувні гірки та батут
Потім відбулися веселі змагання для школярів де діти мали змогу показати свою спритність у спортивних змаганнях та проявити свої знання в інтелектуальних конкурсах . Всі учасники змагань були нагороджені солодощами. 
 
В рамках свята села відбулася бібліотечна акція " Моє село - частина України",під час акції бібліотекар разом із активними читачами бібліотеки розповідали цікаві факти із історії села, вручали буклети та вітальні листівки
  
А на стадіоні села проходив футбольний матч між командою Федорівчан та командою ДЮСШ
    Пізніше свято продовжилось чудовим концертом, який підготували учасники художньої самодіяльності Федорівського сільського Будинку культури. Розпочали концетрну програму ніжними словами про рідне село незмінні ведучі Анастасія Каленіченко та Алла Павленко.       
 Теплі слова побажань успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку громади прозвучали від голови Федорівської сільської ради Борисенка Віктора Володимировича. Бажаючи миру, злагоди, процвітання рідному селу, Віктор Володимирович  щиро дякував своїм односельцям за активність та підтримку.
                       
З вітальними словами звернувся також настоятель Благовіщенської церкви священник Дмитрій. 
                         
Віршики про рідне село декламували маленькі жителі села Єгор Коваленко 
та Віка Черненко.
                                                    
 Розвеселили односельців гості з Верхньої Ланни  веселими сценками.  
                                    
Танцювальний колектив " Ритм" радував усіх присутніх своїми  енергійними та запальними танцями.
                              
  Юна солістка Ліза Пугач подарувала односельцям пісню «Ми діти твої - Україно». 
На свято села у Федорівку завітали гості з Полтави.Добрі друзі літературно мистецького клубу " Натхнення" при бібліотеці талановиті літератори Роман Котляр та Олексій Онуфрієнко, які подарували присутнім влучний гумор та душевну авторську  пісню
  

Традиційно на святі села підводяться підсумки конкурсів " Найохайніша садиба села", 
" Овочі - гіганти", які були вирощені дбайливими руками наших односельців.переможці були нагороджені цінними подарунками.
В цьому році вперше для нагородження депутатським корпусом сільської ради були представлені найбагатші люди села у таких номінаціях: найбагатші бабуся і дідусь на онуків, найбагатша свекруха на невісток, найбагатша теща на зятів.
Також відзначено наймолодших бабусю і дідуся та родину, яка напередодні свята стала багатодітною у їхню оселю вже в третє завітав лелека.
  
Під час концерту було вшановано ветеранів, найстарших жителів села  всім у дарунок звучали музичні вітання від Юрія Чердака,Руслани Радько, Олександра Колодки, 

 
Увага на урочистостях була приділена всім категоріям жителів села. Вшановували щирими словами, задушевними піснями та подарунками подружні пари, які прожили разом  55, 50 та 25 років,  маленьких мешканців, які народились в 2016 році та їх батьків , матерів-героїнь, 



Святковий настрій присутніх підтримували чудові концертні номери у виконанні учасників художньої самодіяльності села: Ганни Бенько, гості свята Наталії Москальової, Людмили Моторної, Тамари Лакізюк, Сергія Совина, Свілани Гаврилко, Юлії Ляпоти, Ірини Буханець.
                                
Танці і забави у Федорівці тривали до пізнього вечора. На думку господарів і гостей, свято села вдалося. Воно виконало свою основну місію − об’єднало людей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар