Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 8 жовтня 2016 р.

Квест - це пізнавально і весело
" У пошуках бібліотечного скарбу"

Певне, в усіх нас бібліотека асоціюється лише з книжками. Ви запитаєте: а хіба може бути інакше? І я відповім: може...
Отже, 7 жовтня до Всеукраїнського дня бібліотек Федорівською сільською бібліотекою був проведений квест " У пошуках бібліотечного скарбу"
                      

                         
Учасниками цього літературного змагання стали учні  8 - 9 класів Федорівського НВК. Коли вони прийшли до сільської бібліотеки, тут на них уже чекали пригоди. Але для початку квесту потрібно було розділитися  на дві команди та вибрати капітанів. Команду 9 класу очолила директор Федорівського НВК Зайцева Т.В., відповідно капітаном команди 8 класу стала шкільний бібліотекар Пелих Л.Г.

                     
Після поділу капітани отримали мапи квестової зони, на яких були позначені зупинки, де на учасників чекали спеціальні «агенти» із завданнями для команд.І ось все для старту готове. Квест почався! 
                  
Для того щоб отримати карту учасники повинні були намалювати бібліотечного духа, який намагався їх заплутати 
Юні літературознавці з величезним азартом ринулися у «бій». Обидві команди мали пройти одні й ті ж зупинки, але рухалися різними маршрутами. Всього було сім зупинок: " Бібліомайстерня", " Картограф", " Читальна площа", " Книжкові лабіринти"," Всезнайки", " Орфографія", " Словограй". 
 
 На кожній зупинці команда отримувала завдання.Після виконання усіх завдань на кожній зупинці команда мала відгадати пароль до наступної зупинки та отримати ключ, за допомогою яких на фініші зможе відкрити скриню з бібліотечним скарбом. 




Веселий і пізнавальний захід згуртував  старшокласників, спонукав їх, поєднуючи гру і навчання, виконувати різні цікаві завдання




Нарешті, всі зупинки пройдені, і до бібліотеки просто-таки «вривається»  команда 9 класу . 

Відразу за нею поспішають і восьмикласники. Час підбивати підсумки. Хоча це зробити не так і просто, адже всіх переповнюють емоції: учасники діляться своїми враженнями та намагаються вгадати, котра ж команда все-таки переможе. Бібліотекарі теж схвильовані, адже вони ніби повернулися у дитинство. Результати не забарилися. Перемогу виборола команда дев'ятого класу. Звичайно, переможені трішки засмутилися, проте бібліотекар пообіцяла, що ці змагання перші, але ніяк не останні, а тому  ще буде шанс взяти реванш.

Немає коментарів:

Дописати коментар