Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 31 січня 2017 р.

         Юнацтво сповнене надій               

У тисячолітній історії українського народу є багато героїчних сторінок. Українська громадськість 29 січня 2017 року відзначає День пам'яті героїв Крут. 99 років тому молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Офіційно День пам’яті героїв Крут почали відзначати після того, як 29 січня 2007 року Президент України підписав Указ «Про вшанування пам’яті героїв Крут».    Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія. Міф битви під Крутами є історичним образом, що має важливе значення для української колективної пам’яті та української ідентичності.
Що насправді відбувалося тоді? Яке значення мали ті події для нашої історії та сучасності?
      Цій події була присвячена виставка, яка експонувалась у читальному залі бібліотеки
"Юнацтво - сповнене надій". Її мета: поглибити знання відвідувачів про історичне минуле нашої держави; формувати національну свідомість молоді та сприяти виховуванню патріотів, поваги до синів-героїв держави; виховувати любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
Для користувачів бібліотеки  була проведена година пам'яті "Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ".
Спілкуючись з нашими юними читачами разом прийшли до висновку, історичні 
дати — не тільки пам'ять про минуле. Це також ключ до того, щоб в майбутньому уникнути помилок минулого. Українські юнаки загинули і власною кров'ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних війн нашого народу. Адже коли до такої свідомої самопожертви здатна молодь — нація незнищенна.

Немає коментарів:

Дописати коментар