Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 24 січня 2017 р.


          Поетична ялинка у бібліотеці  
                 
Настає зима, і світ навколо змінюється. Морозним подихом вона зачаровує природу. Усе навколо завмирає. Білий пухнатий сніг, засніжені дерева, морозне повітря. Не дарма зиму в народі називають красунею і чарівницею. Це дивна пора року надихнула багатьох поетів до створення прекрасних поетичних рядків. Скільки чудових віршів присвячено їй. Вони дозволяють побачити зиму по – різному й пережити ті ж почуття, які зима викликала в душі поетів.
Зима - це казкова пора року, білі лапаті сніжинки кружляють у небі, немов танцюють вальс. Сніг іскриться і переливається на сонці срібними блискітками. У таку казку потрапили і користувачі Федорівської бібліотеки які завітали на зустріч із талановитими полтавськими літераторами: Галиною Вовченко, поетесою, членом ради Полтавської спілки літераторів, лауреатом обласної літературної премії ім.. Л. Бразова талановитим фотографом. Наталією Дорогавцевою, поетесою, дворазовим лауреатом загальнонаціонального конкурсу « Українська мова — мова єднання» і Вірою Мотчаною, солісткою заслуженого ансамблю народної пісні і танцю« Лтава» ім.. В. Міщенка , що відбулася в літературно-мистецькій світлиці. Сніг кружляв у неймовірному танку,все навкруг здавалося казковим і довершеним, а поетичні рядки впліталися в цю гармонію природи і душі стрімкою поетичною мелодією.

Символом зимових свят завжди була лісова красуня ялинка, яку прикрашали  іграшками, яблуками, цукерками.  А ялинка в нашій світлиці була прикрашена не тільки іграшками і блискітками, вона мала і творчі прикраси, які із собою привезли гості  заходу. Наче красиві іграшки, нанизували свої вірші  на «Поетичну ялинку» —  в Федорівській бібліотеці прикрашали вже десяту «Поетичну ялинку 2016—2017 »  в рамках проекту Галини Вовченко.
            Поетеса Наталія  Дорогавцева читала свої вірші, які торкалися струн кожного своєю щирістю, ніжністю та добротою.

          Галина  Вовченко представила збірки своїх поезій, читала вірші, розповідала про свою творчість, а також презентувала « Фото поетичний календар Галини Вовченко 2017-2018» пані Галина захоплюється фотографією, тож всі фото в цьому календарі авторські.
            Протягом години присутні насолоджувались палітрою зимових замальовок. Яскравим  музичним  доповненням звучали щедрівки та народні  пісні у виконанні  Віри  Мотчаної.

Не дивлячись на кучугури снігу та  мороз за вікном —  зустріч видалася теплою та душевною. 

Немає коментарів:

Дописати коментар