Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 15 лютого 2017 р.


Медові "валентинки"
                 
День закоханих - це не тільки " валентинки", м'які  іграшки, зізінання у коханні, а і розписні медові прянички!
   14 лютого у День всіх закоханих у Федорівській сільській бібліотеці - філії пройшов майстер - клас з розпису медово - імбирних пряників білковою глазур'ю під керівництвом нашої талановитої  односельчанки Інни Шепеті.
                 
На захід були запрошені учні 10 класу Федорівського НВК та члени літературно мистецького клубу " Натхнення" 
 Цікавою була розповідь майстрині  про те як вона виготовляє та розписує кольоровою глазур'ю печиво та медові пряники. Адже пряник - це перш за все витвір мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий і смачний сувенір, який наповнює наші серця радістю.
Натепер розпис пряників перетворився для майстрині  на улюблену справу, яка займає практично весь час. Учасники цього заходу були приємно здивовані творчістю майстрині, яка цікаво оформила виставку своїх робіт.
Для майстер класу Інна Петрівна спекла смачні пряники  для кожного учасника,поділилася рецептами, секретами і особливостями приготування тіста  і глазурі, навчила тонкощам розпису.
Зустріч відбувалася в День закоханих та напередодні Стрітення, коли за слов'янськими традиціями зустрічається зима з весною, розквітає в серці кохання, тож форми пряничка у вигляді сердечка та тема розпису були обрані відповідні.Хтось хотів подарувати рідним та близьким духмяне сердечко, прикрашене квітами та побажаннями, хтось об'єднав у пряничку сніжні узори та зелений оксамит весни. Широке поле для творчості, польоту фантазії та надзвичайно позитивні емоції панували у нашому залі.


Знайомство присутніх з технікою пряничного розпису - можливість показати, що в житті людини не існує кордонів, і можна навчитися чомусь новому і незвичному, намагатись стати майстром справи, в тому числі і кондитерської.                                                                        
                          
Спершу здивовані відвідувачі заходу  розгублено і уважно стежили, як 
Інна спритно справлялася з різнокольоровими кондитерськими мішечками і звичайний пряник перетворювався на витвір мистецтва.




 

 І ось, освоївшись із незнайомою справою присутні спочатку несміливо, а потім все впевненіше, почали самостійно створювати казку

Розпис пряників - дивовижне заняття, під час якого ніби поринаєш в атмосферу дитинства, тепла і затишку.Кожен отримав власноруч розписаний смаколик і купу приємних вражень.

До нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар