Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 10 червня 2017 р.

      Забута мелодія дитинства     
                              Зустріч однокласників через 50 років               
                      
Забута мелодія дитинства. Для кожного вона звучить по різному. Для одних - вона весела та безтурботна, для інших - трепетна і ніжна. Але для всіх - рідна та неповторна і неодмінно пов'язана зі школою. Зустріч з дитинством, зі шкільними роками - це приємні спогади про школу, друзів, однокласників, вчителів. Для кожного випускника це довгожданне свято.
Читальна зала Федорівської сільської бібліотеки запросила до себе на зустріч з дитинством « юнаків і дівчат минулого століття» - випускників Федорівської середньої школи 1967 року випуску. Так склалося, що у приміщенні колишньої школи  зараз розмістилася сільська бібліотека, тому вона і надала можливість побачитися, згадати щасливе дитинство колишнім учням.Солідні тітоньки й дядечки, але всі – молоді душею й заповзяті, зайняли свої місця у читальному залі.
                               



50 зим і весен пролетіли мов ластівки. В кожного з друзів було про що розповісти: згадали молодість, пораділи досягненням, адже всі вони пройшли чудовий трудовий шлях, мають прекрасні родини. Троє з однокласників працювали і досягли успіхів в галузі освіти, 11 чоловік --  в сільському господарстві та переробці с/г сировини, серед них  і Явтушок Микола, який нагороджений орденом Знак Пошани. У військово – морських силах, міліції, МНС працювало чотири однокласника, в будівельній галузі — 2 , в газовидобуванні —1, В системі споживчої кооперації  трудилися 6 однокласників, в медицині, санепідемслужбі, фармакології троє. Знають наших випускників, і як робітників  Карлівського машинобудівного  заводу.                                 
Борисенко Тамарі та Сітун Галині присвоєно звання « Мати – героїня».
Приємно , що не дивлячись  десятки років, які минули з дня закінчення школи, випускники не забувають свою альма-матер, яка дала їм путівку в життя, де пройшли незабутні роки юності.
На жаль, не змогли прийти на зустріч ті, хто вирушив у дорогу, з якої немає вороття, залишивши по собі тихий смуток непоправної втрати, світлі спогади у серцях однокласників. На початку заходу пам'ять про дорогих серцю людей вшанували хвилиною мовчання. А напередодні  відслужили панахиду в Благовіщенській церкві села Федорівка.
Урочистості відбувались у теплій родинній атмосфері. З вітальним словом до випускників звернулася бібліотекар Алла Павленко.
                               
 Вона привітала колишніх учнів, подякувала за те, що знайшли час зустрітися одне з одним, та зазначила, що такі зустрічі є дуже потрібними і важливими, адже вони єднають людей, які колись разом навчалися, допомагають налагодити тісніші контакти і більше дізнатися про життя один одного.
                           
 У подорож дитинством всіх запросили Єгор Коваленко та Ліза Пугач, яка ще і подарувала присутнім пісню. Приємним подарунком для всіх став виступ молодшої групи танцювального 
колективу «Ритм»
Яскравим доповненням заходу стало слайд- шоу « Шкільні роки» підготоване бібліотекаром зі світлин про шкільні роки випускників.
                                      
Організатори зустрічі Лідія Омельченко та Тетяна Пусан передали школі на згадку про свій клас пам’ятний подарунок: вишитий власноруч  рушник та герб України.
                                          
Учасники зустрічі подякували бібліотекарю за чудову можливість повернутися в юність.
                                   
Після урочистої частини всі однокласники шумною юрбою перейшли за святковий стіл. І знову полилися спогади, розповіді про сім’ю, дітей, онуків, роботу.
Довго ще лунала музика, пісні, був і запальний  танок. Щасливі і задоволені зустріччю роз’їхалися наші друзі. Бажаємо, щоб їх подальша доля склалася добре і ще не один раз вони могли зустрітися! 

Немає коментарів:

Дописати коментар