Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 2 червня 2017 р.

        Літературний глобус
      « Сторінками улюблених казок»

                   
 Дитина, яка любить і вміє читати - щаслива людина, бо довкола неї завжди багато-багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі - це книги, які можуть чимало: допомагають у навчанні і самовихованні, збагачують знаннями, зміцнюють волю, пробуджують мрії.
31 травня для вихованців  пришкільного табору відпочинку «Дельфін» Федорівського НВК бібліотекарем сільської бібліотеки було проведено захід "Сторінками улюблених казок".

Ця мандрівка літературним глобусом мала своєю метою, на прикладі найкращих казок, навчати розрізненню добрих та поганих вчинків; розвивати емоційну чутливість, допитливість, творчу фантазію; формувати уявлення про норми моралі: гуманність, духовність; виховувати культуру людських взаємин, почуття доброзичливості. 
Казковими країнами було обрано Данію, Німеччину та Францію.
 Ще при житті видатному данському казкареві Гансу Крістіану Андерсену поставили пам’ятник. Ймовірно, в світі нема мови, на яку б не перекладали його чудові та неповторні казки. В них живуть природа, любов, добро, справедливість. Автор захищає ображених і веде боротьбу зі злом.
Під час перебування в Данії учні не лише взяли участь у вікторині за казками Андерсена. На них чекав також конкурс «Упізнати героя», де треба було назвати персонаж та казку, що відповідали б прослуханому опису з твору письменника. Досить цікавими й несподіваними постали для школярів питання на визначення найуважнішого читача казки «Снігова Королева». Неабияке захоплення викликав і конкурс, в якому пропонувалося назвати казку Андерсена за ключовими словами.
 Хоча здібні брати Грімм підготували багато наукових праць, як от: чотиритомна «Німецька граматика», багатотомний «Словник німецької мови», «Німецька міфологія», найкращою пам’яттю про них є «Дитячі й сімейні казки», що вперше вийшли друком на Різдво 1812 р. «Бременські музиканти», «Заєць і їжак», «Пані Метелиця», «Снігуронька» – в ці та ін. казки нерозлучних братів від початку ХІХ ст. закохані діти з усього світу.
У Німеччині, де точність та акуратність здавна в пошані, учням було запропоновано числову вікторину. Справжнє пожвавлення викликали питання, в яких вимагалося назвати остаточну кількість бременських музикантів або визначити, яку частку шляху до бабусі лишалося подолати Червоній Шапочці після зустрічі з Вовком.
 Не менш цікавим став конкурс, в якому за описом треба було назвати відповідного героя казки «Попелюшка», та в розважальна гра «Казкові перевертні», складених за казками Шарля Перро.
До нових зустрічей!


Немає коментарів:

Дописати коментар