Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Моє  захоплення —   
        фотографія
 Коли хтось вирушає у подорож, обов’язково бере із собою фотоапарат. І ми привозимо фотознімки з відпочинку, намагаємося зафіксувати якісь важливі події: родинні свята, спілкування з колегами  та друзями тощо. Але більшість із нас, напівсвідомо клацаючи фотоапаратом,не замислюється, що фотографування може бути мистецтвом.

Фотографування — це не побутовий атрибут, не щось звичайне, а творчий процес, процес пошуку. «Зупинись, мить, ти прекрасна!» — написано у  Шекспіра. Ці рядки є гаслом нового захоплення Людмили Федорівни Моторної, директора Федорівського Будинку культури
13 жовтня  у сільській бібліотеці відбулася творча зустріч Людмили Федорівни з членами літературно – мистецького клубу «Натхнення». На зустрічі  Людмила Моторна презентувала свої роботи, розповіла історію їх створення. Присутні мали можливість насолодитися неймовірною красою та щирістю фотознімків.
Здається, що фотомистецтво має такі ж самі можливості, як і кіно, як і живопис навіть, як література! Тим складнішою є ця техніка: фотохудожник має відобразити психологічний стан людини в одному фото, він не може собі дозволити розкіш оповідати про свій настрій протягом години фільму чи кількох сторінок тексту. Одна миттєвість, один сюжет, один випадковий рух —  все, що в нього є!  Тим ціннішими видаються вдалі знімки, тим кропіткішою є праця. Фотохудожник  відчуває себе мисливцем миті, майже чарівником —він вміє зупиняти час! Вміє дарувати цей зупинений час іншим! Може говорити без слів!
Дивлячись на прекрасні роботи Людмили Федорівни бачимо, що їй подобається фотографувати. Коли дивишся на світ через об’єктив  фотокамери, помічаєш моменти, на які не звернув  би уваги і пройшов, поспішаючи, як ми завжди робимо. А фотографія дозволяє зупинитися і побачити красу цього світу, природи, людини, життя. То чому ж не закарбувати цю прекрасну мить у фотознімку? Людмила Моторна показує людям їх щирість, красу, емоції. Вражають глибиною її пейзажі. Зустріч видалася напрочуд цікавою й насиченою, емоційною та щирою. 
Бажаємо Людмилі Федорівні нових творчих досягнень.

Немає коментарів:

Дописати коментар