Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 23 грудня 2017 р.

     Вечорниці у світлиці
З давніх – давен Україна славиться традиційними святами й обрядами. Щоб відтворювати традиції українського народу, популяризувати народознавчу літературу, Федорівська  бібліотека- філія  спільно з  сільським Будинком культури,  організували справжні українські вечорниці.  Запросили активних читачів та друзів бібліотеки.

Ніби розсунулися рамки часу і присутні поринули в старі-добрі  часи, коли молодь та старше покоління збиралися напередодні святого Андрія на  вечорниці.
У читальній залі бібліотеки  відтворили інтер’єр української  світлиці. Атмосферу фольклорного дійства передавали вишиті рушники, якими прикрасили приміщення бібліотеки, а також щедрий український стіл, різноманіття страв якого приємно вразило кожного, хто завітав на свято, адже тут були смачні вареники, солодкі пампушки, налисники та узвар. Розпочався захід розповіддю ведучих Павленко Алли та Людмили Моторної  про походження свята, про звичаї і традиції святкування.
Веселі  конкурси,  співи  народних пісень, а також смачне частування традиційними стравами української кухні – все це зуміло подарувати хороший настрій усім присутнім.



 Усі доторкнулися до минувшини, поринули в атмосферу загадковості  Андріївського вечора, відчули красу давніх українських обрядів.


Немає коментарів:

Дописати коментар