Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 9 січня 2019 р.

Різдвяні посиденьки
«Від Миколая до Різдва – від Різдва до Миколая»
        Ось і відлунали останні акорди новорічних свят. Знову цілий рік ми з нетерпінням будемо чекати на казково прикрашену ялинку і зимові розваги. Адже зима - це найчарівніша пора  року, коли людство поринає в атмосферу дива з запахом мандарин, шипінням шампанського, смаком узвару, куті і очікуваннями приємних змін у новому році, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива.
    Один із найвеличніших празників святкового календаря, яким власне започатковується рік, є Різдво Христове. Це одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїтістю народних обрядів. На Різдво по українських селах дзвенять пісні, колядки та щедрівки. З давніх–давен Україна славиться традиційними святами й обрядами. Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят – це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити своє дозвілля.

        Тому 8 лютого 2019 року члени літературно – мистецького клубу «Натхнення» , що діє при Федорівській сільській бібліотеці зібралися на народознавчі зимово-різдвяні посиденьки «Зима щедра святами».
     У читальній залі бібліотеки  відтворили інтер’єр української світлиці. Лунали українські народні піні, колядки і навіть танцювали. З особливим теплом і натхненням була виконана усіма присутніми величальна «Добрий вечір тобі, пане господарю». Щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплий спогад. Учасники посиденьок могли скуштувати традиційну українську страву – вареники. 

     Була також оформлена  книжкова виставка «Магія зимових свят», яка привертала увагу своїм святковим оформленням. А приготували і провели це свято бібліотекар Алла Павленко та Людмила Моторна директор сільського будинку культури . Не обійшлося і без сюрпризів: кожному на згадку був подарований  картмейкінг з новорічними  побажаннями.


 У доброму гуморі,  з радісним настроєм, задоволені та щасливі всі залишали  захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар