Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 22 січня 2019 р.

              Подорож в історію
    «Україна суверенна: від витоків до сьогодення»
У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.
Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Саме цій події і була присвячена   подорож в історію «Україна суверенна: від витоків до сьогодення» організована Федорівською сільською бібліотекою для  учнів 5 – 8 класів Федорівського НВК.
Учасники заходу не тільки прослухали про  історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Відповідали на запитання літературно-історичної вікторини продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави.
Під час заходу звучали музичні композиції, декламувались поетичні рядки, присвячені нашій ненці - Україні, гортались сторінки історії шляху до соборності. Присутні дізналися про історичне значення  Дня Соборності України, переглянули  слайд-презентацію «Історія Соборності у світлинах», здійснили віртуальну подорож містами України.
Мета заходу формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховування почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ.
     Сьогодні святкування цієї дати є надзвичайно актуальним, адже протягом всього існування новітньої України нас намагаються ділити на схід та захід. Єдність нації – запорука її майбутніх перемог. І саме від нас залежить, якою буде наша держава. А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою. 


Немає коментарів:

Дописати коментар