Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 23 січня 2019 р.

 Акція єднання
 «Вона - наш витвір, наша мрія,
         соборна, вільна Україна»

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
Ведуча заходу, бібліотекар Павленко Алла, розповідала  про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Присутні переглянули відеофільм  «День соборності України».
Наприкінці заходу усі  утворили ланцюг єдності і тим самим залучилися до акції єднання.
Акція Єднання “ Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна”, іще раз продемонструвала нероздільність нашої держави та єдність українського народу. Під час Акції  всі присутні утворили ланцюг єдності та презентували те, що об’єднує народ нашої держави: співучу, м’яку та лагідну українську мову; свої неповторні звичаї, обряди та традиції; і звичайно – народну пісню, без якої не обходиться жодне українське свято
Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо пам'ятати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою будуть пишатися наші нащадки.

Немає коментарів:

Дописати коментар