Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 20 серпня 2019 р.

День села – це свято 
       злагоди й любові
                   
   Весело, позитивно з неймовірними емоціями 17 серпня Федорівчани святкували День села. Саме в цей день з’їжджаються до рідного куточка люди, які тут народилися,  виросли, де відчули справжню материнську ласку та  турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей.
                     
  На свято до Федорівки завітали голова районної ради Юрій Ткачов, заступник голови районної ради Сергій Якуба, депутати районної ради Валерій Шарлай та Федір Заплава, керівник Карлівським відділенням ТОВ «Агро-Край» Василь Ганнус, комерційний директор агропромислового комплексу «Докучаєвські чорноземи» Михайло Кобченко, які привітали усіх присутніх зі святом, подякували людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також побажали селу розквіту,  добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.
                   
  Сюрпризом від районної та сільської ради став подарунок – новий санітарний автомобіль для Федорівської сільської амбулаторії.
  Зі словами привітання та вдячності, до своїх односельців звернувся сільський голова Віктор Борисенко. Віктор Володимирович підкреслив, що День села – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись і залишився назавжди у місці з особливим колоритом, славною історією та традиціями. Усі  досягнення, якими багате село складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців.
                               
    Урочисто – концертна  частина відбувалась на площі перед сільським будинком культури. До концерту підійшли з творчістю, готувалися серйозно, адже таке дійство у селі буває раз на рік. Мешканці  села та гості свята з радістю і захватом підспівували виступаючим, аплодисментами підтримували співаків та танцюристів.
                            
     Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився цього року в селі, і багатодітні родини, які щедро дарують тепло батьківського серця своїм дітям.
Пишається Федорівська родина і старійшинами села, людьми мудрими і багатими літами, чиї скроні вкрила сивина, чиї руки в мозолях, чия мудрість життєва є повчальною книгою для молодшого покоління. У нашому селі живуть сильні, мужні чоловіки та не менш відважні жінки, які були відзначені у номінаціях «Найвитриваліший зять» та «Невістка зі стажем».
                       
    Жителі села Федорівка – це господарі, які вміють дати лад не лише господарству, а і власним садибам. Кожен намагається якнайкраще прибрати своє подвір’я аби було краще на вулиці, а то і в селі.  Такі господарі були відзначені у номінаціях «Квітуче подвір’я», «Найбіліша хата», «Візірцеві господарі». На святі були визначені і нагороджені переможці у номінаціях «Чуйне серце», «Творці добрих справ», «Невтомний пасічник» та інші. Від щирого серця присутні вітали переможців оплесками , а сільський голова вручав подарунки.
                                  
    Самодіяльні артисти продовжили свято. Лунали пісні, вірші, свою художню майстерність представляли аматори  Федорівського сільського будинку культури. Святкова програма була насичена танцювальними та вокальними композиціями, театральними постановками.  А публіка, в свою чергу, вдячно виражала позитивні емоції бурхливими оплесками у гарному піднесеному настрої.
Була організована  виставка – конкурс  дитячого малюнка «Моє село – маленька Батьківщина», де юні художники вміло та по дитячому малювали майбутнє нашого рідного села. 
                                  
Родзинкою свята став конкурс краси і грації «Міні – міс Федорівка 2019»
На святі була  проведена благодійна лотерея, кошти від якої були передані на лікування нашої односельчанки Денисенко (Кацай) Валентини
Розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Дітлахи залюбки бавилися та розважалися на батутах, пригощалися різними смаколиками. А надвечір всіх чекала запальна  дискотека.  
                                     
Святкування пройшло у дружній атмосфері, піднесеному настрої, по-сімейному радісно та щиро.
Хочеться подякувати меценатам, а їх було чимало, за фінансову підтримку, зокрема: депутатам Федорівської  сільської ради, агропромисловому комплексу "Докучаєвські чорноземи" в особі Юрія Кобченка, Карлівському відділенню ТОВ "Агро-Край" в особі Василя Ганнуса.
Організаторам свята вдалося здивувати гостей красивою та насичено програмою. Можна з упевненістю сказати – свято вдалося!
З легкою втомою селяни задоволенні та щасливі не поспішаючи йшли додому, аби завтра знову приступити до важкої щоденної праці. «Село живе допоки пісня лине», – запам’яталися слова однієї присутньої на святі бабусі. І таки правда.
Добро віддячується добром. Тож робімо добрі вчинки, допомагаємо один одному. І куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.

Немає коментарів:

Дописати коментар