Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 27 листопада 2019 р.

      П’ять колосків – до життя
            п’ять непройдених кроків…
 Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної  мови, традицій. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії.
             

Федорівська сільська бібліотека разом з учнями 8-9 класів (вчителі Денисенко І.В. та Прихідько А.О.) Федорівського НВК підтримали та активно долучились до всеукраїнської в акції «Незабудка пам’яті»   вшанування пам’яті подій 1932-1933 рр. Кожен відзначив на карті України місця штучного голодомору голубими квітами, що визначає загибель  майбутнього покоління  українського народу у 30-і роки.
Символічна карта України перетворилась у блакитне незабудкове поле.
         

         

         

         

         
Озиратися у минуле треба кожному. Людина живе не в одному часі, а у трьох часових вимірах: у минулому, сьогоденні та майбутньому. Дорога у майбутнє полягає через минуле. Треба осмислювати власне минуле, зрозуміти його бо історія повторюється. І якщо люди не зроблять сьогодні висновків, то вони будуть ходити по колу. Отож, озиратися треба, щоб поплакати, бо це каяття.
       
Захід відбувся з метою відзначення роковин голодоморів та політичних репресій в Україні, виховання в учнівської молоді патріотизму, глибокого усвідомлення причин і наслідків геноциду українського народу.
                 
                Народна пам’ять ніколи не згасне.




















Немає коментарів:

Дописати коментар