Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 грудня 2019 р.

В бібліотеці на Андрія
Серед осінньо-зимових свят для молоді виділяється, мабуть, найцікавіше — день Андрія Первозванного, чи, як його ще називають у народі — Калита. Свято припадає на 13 грудня і є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукали собі пару для майбутнього подружнього життя. Ця давня традиція – прекрасний витвір людської фантазії, призабутої сьогодні, яку хочеться повернути до життя, щоб ожила одна із сторінок молодості наших предків.
Напередодні свята Андрія в Федорівській сільській  бібліотеці відбулися молодіжні гуляння, які спільно підготовили та провели бібліотека та сільський будинок культури для учнів Федорівського НВК.

                               
Прослухавши інформацію про історію свята юнаки та дівчата стали активними учасниками святкових дійств.
Дівчата намагалися дізнатися імена майбутніх наречених, професію судженого, та чи чекати в цьому році кохання. Все це перемежовувалось піснями, легендами, переказами та веселощами.


В читальному залі бібліотеки ожили ігри і забави нашого народу.

                            
Головним ігрищем вечорниць було кусання Калити. Хлопці один за одним підстрибували до Калити і декому все ж вдавалося відкусити шматочок.
                           

 
Діти з великою цікавістю слухали розповідь бібліотекаря, із задоволенням ділились своїми знаннями про ворожіння і про традиції святкування свята.
Працівники культури, роблять все щоб і надалі не пішли у забуття традиції наших предків. Міцний наш рід, жива у ньому пам`ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну, невичерпну скарбницю – у ній розум, кмітливість, гумор, надія. Хай у вас завжди живим вогником світяться обереги пам`яті!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар