Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

       Ялинка в стилі ретро
                 
Ось і знову ми на порозі казкового свята. З дитинства кожен із нас чекає на ці дивовижні новорічні та різдвяні свята. Усі ми пригадуємо, як наповнюється оселя духом лісу, свіжим подихом ялинки, тремтячи від задоволення, чекаючи наближення святкових чудес та подарунків.
           Звісно, незмінним атрибутом цього свята є новорічна красуня – ялинка. Вона  прийшла до нас з Європи, а саме з Німеччини, де ще з язичницьких часів зберігся звичай древніх кельтів прикрашати дерева й шанобливо ставитися до них. Вони вірили, що в гіллі ялини жили духи, що «відповідали» за врожай та добробут. Згодом ця традиція, з якою безуспішно боролися, трансформувалася в елемент різдвяних святкувань. За народними віруваннями, вічнозелене дерево було символом усепереможної сили життя
                
Один із улюблених символів новорічних свят – ялинкова прикраса, виявляється, має давню і надзвичайно цікаву історію. В цьому переконалися читачі Федорівської сільської бібліотеки, завітавши до закладу на годину цікавих фактів «Ялинка в стилі ретро».
                 
            Присутні дізналися багато нового та цікавого про ялинові прикраси, поділилися своїми спогадами з дитинства про це казкове свято та мали змогу помилуватися автентичними іграшками 40-90 років минулого століття, якими була прикрашена наша ретро-ялинка.
            Скромні іграшки сорокових років у вигляді фігурок людей та тварин, різнобарвні овочі та фрукти шестидесятих та яскраві кульки дев’яностих – нікого не лишили байдужим!
           Споглядаючи цю унікальну колекцію, яку допомогли зібрати наші користувачі, можна простежити еволюцію ялинкових прикрас та елементів різдвяного декору від кінця ХІХ століття і до нашого часу.

             
Тож бібліотека щиро вітає усіх з прийдешнім Новим Роком та різдвяними святами, нехай наступний рік принесе добробут і успіх, дасть нові сили для досягнення поставлених цілей, виправдає надія, і нехай любов, мир та злагода завжди панують у Вашому домі!

Немає коментарів:

Дописати коментар