Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 7 травня 2014 р.




Люди перестають мислити, коли перестають читати. Ні про що не думає лише той, хто нічого не читає.                                                                                                                                                                Д. Дідро

Ні для кого не секрет, що, читаючи, людина в рази розширює свій кругозір. І це лише мала частина того впливу, який на нього здійснює художня література. На жаль, у наш час, далеко не всі торкаються до книг у вільний час, вважаючи, що їх цілком можуть замінити Інтернет і телебачення. Але це не так!
Крім естетичного задоволення, що важливо і є одним з ключових факторів у читанні книг, існує ще безліч позитивних чинників, що спонукають людей до читання. Дуже часто в книгах можна знайти відповіді на безліч питань, які хвилюють людину , а часом і шляхи вирішення будь-яких проблем: пошук сенсу життя, вибору правильного шляху .Це пов'язано з тим, що в героях книг ми часто можемо виявити не чужі нам риси характеру, світогляду і ставлення до життя. Адже не дарма у великої кількості людей є свої улюблені літературні герої, прочитавши про які на сторінках того чи іншого твору, людина пізнає себе, виявляє приховані можливості свого характеру. Найчастіше можливо, побачивши в помилках героїв, свої промахи у повсякденному житті, проводити паралелі і робити супутні висновки.
Зараз, практично з самого народження, дитину супроводжує книга. Щоб дитина і книга продовжували супроводжувати один одного протягом всього життя, треба над цим попрацювати.

Тому у  Федорівській сільській бібліотеці відбулась презентація книг
                                   " Прочитай! Не пошкодуєш!"
Діти із задоволенням читали книги,запропоновані бібліотекарем, а також відповідали на запитання вікторини, брали участь в літературних іграх. І ще раз перевпевнились,що читання це не тільки цікаве,а ще і дуже корисне заняття.

Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги.

                   (К.Г. Паустовський)





Тільки книжки перетворять подив у допитливість. Тільки читання відкриває перед людиною розкіш інтелектуального життя.                                                                  В. О. Сухомлинський



Немає коментарів:

Дописати коментар