Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 20 жовтня 2018 р.

                           Запрошуємо у світ книги
                 
Книга, як найцінніший людський витвір, пройшовши всі процеси розвитку цивілізації, і на сучасному етапі залишається незамінною. Саме книга і читання, як процес, позитивно впливають на формування особистості. Читання в нинішньому світі привертає велику увагу як держави, так і суспільства. Тим паче, що у XXI столітті світ зіткнувся з проблемою, яка називається "криза читання".
Проблема читання – явище не тільки українське, воно глобальне і викликане об’єктивними процесами. Це у вирішальній мірі – наслідок технічного прогресу, прискорення ритму життя, бурхливого розвитку новітніх засобів комунікацій, нових джерел інформації. 
Саме  бібліотека допомагає залучати до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим наша сільська бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.
    Саме з цією метою  19 жовтня в сільській бібліотеці було організовано пізнавально-оглядову екскурсію «Запрошуємо у світ книги».    
  До бібліотеки завітали учні 10 - 11 класів  Федорівського НВК, разом з вчителями Ємець В.М. та Колодкою О.Ф.. Екскурсію провела бібліотекар Павленко А.О., яка ознайомила присутніх з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками, що представлені на абонементі. Також познайомила з правилами користування книгою та бібліотекою, розповіла  про алфавітний та систематичний каталог. В ході екскурсії молодь ознайомилися з куточком користувача Інтернету та правилами безпечної роботи з комп’ютером.
    Цікавим доповненням екскурсії стала презентація «Сучасна бібліотека в мальовничому селі».  
                             
Всі бажаючі мали змогу спробувати себе в ролі бібліотекаря у грі:  дублер – шоу «Бібліотекар на годину», як справжні бібліотекарі вони  і обслуговували, і   читачів, проводили бесіди біля книжкових поличок, радили, що прочитати. Усі поставилися до своїх тимчасових обов’язків із відповідальністю та натхненням, тому успішно впоралися з бібліотечною роботою. Весело та радісно було в цей день в бібліотеці.  Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших користувачів.
                         
     Тож, запрошуємо усіх бажаючих читачів до бібліотеки, де кожен  
                            знаходить для себе потрібну інформацію. 
  Ми завжди раді зустрічі з Вами і працюємо тільки для Вас! 
                           Ласкаво просимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар