Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 16 жовтня 2019 р.

                            Козацькі  забави
      «Пригоди  малих  козачат»
Пізнай свій край, себе, свій рід,
свій народ, свою землю – і ти
побачиш свій шлях у житті.
                                      Г. Сковорода

         Україна – це унікальна держава козаків. Саме такою її знає весь світ, і саме так себе ідентифікує більшість її громадян.
14 жовтня в Україні відзначають велике православне свято - Покрови. І саме в цей день відзначають День українського козацтва та День захисника  України.
                  
 З  нагоди відзначення даного свята, Федорівська сільська бібліотека спільно з сільським будинком культури  організували козацькі забави  для юних відвідувачів під назвою - «Пригоди малих козаків»,  з метою поглибити знання  про життя запорізького козацтва, з’ясувати його роль в історії українського народу та виховати в молоді любов до рідного краю.
Здавна в Україні козацтво влаштовувало «Козацькі змагання», в яких з-поміж товариства визначалися найбільш хоробрі та здібні запорожці. Тож 16 жовтня  силою, кмітливістю, спритністю, інтелектом, творчими навичками, почуттям гумору  мірялися учні 6 класу Федорівського НВК, які  із задоволенням завітали на захід.
         

         

                   
На початку дійства  дітям було запропоновано зробити короткий історичний екскурс в історію виникнення козацтва, потім наші маленькі козаки були поділені на курені: «Чайка» та «Хортиця», і визначились із отаманами. Ну а далі… веселі козацькі забави, серед яких: «Вершники», «Кашовари», «Переправа», «Втеча з полону», «Чумацький шлях» і т. д.

 





Організатори козацьких розваг звернули увагу учнів на вчинки героїв, спонукали  змагаючись поміркувати над тим, як повелися б вони  себе в подібних ситуаціях, що корисного взяти для себе, як збагатити свій досвід.
            
Учасники козацьких змагань проявили себе, як справжні нащадки героїчних запорожців –  демонстрували силу, спритність, витривалість, товариськість. Діти опанували цілий пласт козацької культурної спадщини, збагатилися знаннями про традиції, побут і звичаї українських козаків.  
                      

                     
  На завершення присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Українське козацтво – відгомін віків», яка розкриває визначні події української історії, героїку і трагізм козацької доби, розповідає про окремих історичних осіб, розкриває місце і роль України в сучасному світі.
Тема козацтва на часі сьогодні, коли наша країна потребує відданих звитяжців – оборонців, сильних духом, чистих думкою і вправних ділом.

Немає коментарів:

Дописати коментар