Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 25 червня 2024 р.

 НАРОДОЗНАВЧА ПОДОРОЖ

"ДИВА КУПАЛЬСЬКОЇ НОЧІ"

    Свято Івана Купала – народне, красиве, романтичне дійство, яке неодмінно відбувається «на природі» й вже цим дуже приваблює. Купала – найбільше свято літа. У сучасному світі, як і багато століть тому, на Івана Купала існує традиція плетіння вінків з різноманітних трав, квітів і гілочок дерев. З нагоди свята Івана Купала проведено народознавчу мозаїку «Дива купальської ночі».



        У переддень найколоритнішого та найзагадковішого свята найактивніші користувачі Федорівської сільської бібліотеки шукали цвіт папороті та плели купальські вінки. Завітавши на народознавчу мозаїку юні читайлики   дізналися багато цікавого про свято, що прославляє три стихії: вогонь, воду та літні трави. Дітям розповіли про традиції святкування цього чарівного свята, про дивну квітку папороті, про символ магічної Купальської ночі – багаття.













     Нагадали і про квіти, які потрібно вплітати у вінок на Івана Купала та, що означає кожна рослина. Сьогодні діти змогли зачерпнути з цього цілющого джерела краплинки знань про традиції та особливість вірувань предків.

Немає коментарів:

Дописати коментар