Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

          Скорботна свічка пам'яті



Ти кажеш, не було голодомору?І не було голодного села?Я бачив сам у ту зловісну поруІ пухлих, і померлих на шляхах.І досі ще стоять     мені в очах.
А кажеш - не було голодомору?                                              Д. Білоус               


Трагічні події 1932-1933 рр. вписали чорну й ганебну "славу" тоталітарної держави в життя українського народу навічно. Пам`ять про ті часи вкарбувалась у свідомість наших співвітчизників назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.          
Голодомор завдав удару по глибинних основах української нації. Трагічні жнива скорботи відібрали в українського народу 10 млн. життів. Голодомор має чотири виміри: політичний, національний, історичний, світовий.  
 Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Адже й нині ще у пам'яті народу прокляття тим, хто збиткувався над його долею і життям. Ще й досі у сни селян приходять ці похмурі тіні, ще й досі кровоточать ятрені серця, болить душа, що звідала горе до краю.
В бібліотеці оформлено вистаку- календар "Голодомор - мовою фактів" та проведено бесіду " Запали свою свічу"    
                                      23 листопада  запали свічу пам'яті

                                                                                                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар