Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 21 січня 2016 р.

Смаколики для зимуючих птахів

 Чудова природа нашої Батьківщини. Вона чарує нас барвами лісу й поля, золотом осені, казковою красою зими, буянням весни. Але найкращий куточок природи здається мертвим, якщо його не оживляють співи птахів. Птахи - невід'ємна частина живої природи.Чи задумувалися ми, як пернатим живеться взимку? За своїми повсякденними турботами ми навіть не помічаємо труднощів, з якими стикаються в зимову пору пташки.

 З метою пробудити у серці кожного милосердя до птахів, без яких наше життя було б сумним і одноманітним у сільській бібліотеці відбулися  виховний захід " Про зимуючих птахів, друже, пам'ятай!" та майстер клас по виготовленню "смаколиків" для пташок.
Під час заходу діти переглянули відео - презентацію про життя пташок взимку, дізналися яке частування зимою пташкам на користь, а що їм категорично заборонено, активно відповідали на питання вікторини, відгадували загадки, спробували себе в ролі письменників, 
Зимою птахи потребують найбільше нашої допомоги. Справжнім подарунком для пернатих є годівнички. В нашій сільській бібліотеці-філії  любителі птахів, учні 2 - 3 класів Федорівського НВК, взяли участь у майстер-класі «Смаколики для зимуючих пташок». 



 Для тих, хто хоче допомогти птахам, найпростіший спосіб - це виготовити годівничку.
Зробити годівничку для птахів самостійно можна із різних матеріалів. В нашій бібліотеці ми ще й отримали задоволення від своєї праці.


 По закінченню майстер класу всі вийшли на подвір'я, повісилили власноруч зроблені смаколики  на ялинці, і залишили гостинці для пташок у годівничках.

Допомагайте птахам, не дайте їм загинути від голоду та холоду. А пернаті, у свою чергу, допоможуть нам очистити сади від шкідників.

Немає коментарів:

Дописати коментар