Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 13 травня 2017 р.

      Найдорожче слово в світі
                            
У  ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець  ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя  - Свято Матері! 
   Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим! А наша любов до Матері – безмежна та вічна !
                           
Зворушливе літературно-мистецьке свято з нагоди Дня матері відбулося в Федорівській  сільській бібліотеці. В читальному залі зібралися жінки – матері різного віку, різних професій. Щирі вітання, вірші, пісні, легенди про материнську любов, відданість, її самопожертву прозвучали на святі.
                      

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатний борг дітей. Мати – найрідніша людина у нашому житті. Із нею ми відкриваємо світ, робимо перші кроки, тримаючись за мамині руки. Перша пісня – мамина колискова, першу іграшку подала мама, знайомство з квітами, птахами, книгою, перша порада теж – мамина. У мами добрі руки, ласкавий погляд, найвірніше і найчутливіше серце, в ньому ніколи не згасне любов, воно ніколи не залишається байдужим. І доки жива мама, ми завжди відчуваємо себе дітьми. Нам завжди потрібна її ласка, її порада, підтримка. Перше слово наше – мама, в години важких життєвих випробовувань ми завжди звертаємося до неї, в думках , як молитву, шепочемо її ім’я.
Ведучими свята стали Алла Павленко та Людмила Моторна, які нагадали, що наше життя починається від матері – найріднішої, найближчої нам людини. З любові до матері й батька бере свій початок й любов до рідного краю.
Найщиріші слова подяки матері – берегині роду – звучали з уст Галини Шаптали, яка читала свої вірші про маму і для мами.
                                                             
Розчулила глядачів пісня «Материнська любов»,  емоційно і дуже зворушливо линула  « Пісня про матір» у виконанні Людмили Моторної.
                          
Вірші  Н. Харасайло присвячені материнській любові та самопожертві  читала Наталія Шевченко.
Родзинкою свята стало слайд - шоу " На світі все починається з мами", з використанням фотознімків присутніх,  яке підготувала бібліотекар  Алла Павленко
                     

А завершилось свято відомою усім піснею « Рідна мати моя», яку виконували всі присутні

Мама ! Найдорожче слово в світі ! Де б не був ти, що б не робив, назавжди вона твій шлях освітить ніжним серцем відданим тобі. 
Вклонімося, люди, матерям своїм, чиїм теплом навіки ми зігріті !!!






Немає коментарів:

Дописати коментар