Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 27 травня 2017 р.

Як небагато нам для
       щастя треба ...
       
Полтавщина… Край урожайних ланів і неозорих лісів. Але не тільки природними багатствами славиться наш край.   Чи так долі забажалося, чи це від бога, що земля полтавська з давніх – давен врожаїться талантами.  На Полтавщині народились талановиті поети  , художники, співаки, музиканти, науковці й лікарі, і звичайно ціла плеяда письменників.  
 
 26 травня у Федорівській сільській бібліотеці  відбулась зустріч  членів літературно – мистецького клубу «Натхнення» та користувачів бібліотеки  з надзвичайно цікавою, талановитою землячкою самобутньою письменницею, журналістом  Катериною Іванівною Гладир. 

Зустріч вдалась… Тепла, відверта, цікава розмова із незвично скромною  авторкою, яка розкрила деякі секрети написання і подальшу долю творів раннього періоду творчості і щойно написаних запам'ятається надовго. Катерина Іванівна розповіла про своє дитинство, перший твір, читала свої оповідання, цікаво відповідала на питання.  Присутніх цікавило все: біографія авторки, що надихало на написання, хто був прототипом, навіть, чому фінали  деяких творів трагічні. Дізнались про все, але, як завжди, щось залишилось інтригою, таємницею, прикритими тактовністю Катерини Іванівни. Учасники заходу з радістю спілкувалися з письменницею, та переглянули світлини з домашнього відео альбому .  
 Познайомилися з її  першою збіркою оповідань « Життя прожити…»,— це  безперечно, у якійсь мірі, життя самої авторки: теплі спогади з далекого минулого, уривки доль дорогих їй людей, події, які так чи інакше змінили чиєсь світосприйняття, а з рештою і життя…
                           


  Авторка володіє неабиякою властивістю—передавати сюжетну лінію зі своєрідною ювелірною точністю. Зустріч із Катериною Гладир була щирою і неймовірно емоційною.

 Творча людина—завжди непересічна  особистість, вона сповнена нових ідей, проектів, фантазій. Часом захоплення творчістю стає змістом життя, найвищою наукою якого є мудрість.
Ми вдячні Катерині Гладир  за можливість живого спілкування, бажаємо натхнення для написання нових творів, що захоплюють уяву і думки читачів, творчих злетів і, звичайно, маємо надію на подальші зустрічі.

    До нових зустрічей !



Немає коментарів:

Дописати коментар