Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 24 травня 2017 р.


     Книжкова закладка
   для розуму та рук зарядка 
                     
Здавалося б, що особливого у книжкових  закладках?
А те, що закладка – такий самий атрибут читання, як і сама книжка. Вона, хоч і невелика, але дуже корисна річ при читанні.
Закриваючи недочитану книгу, ми користуємося усім, що є під рукою, або й взагалі загинаємо край сторінки. А проте, кожному ще з дитинства відомо - книги треба берегти.  Крім того, закладка допоможе не тільки не забути, на якій сторінці закінчилася захоплива розповідь, але й стане прикрасою улюбленої книги.

Тому 24 травня у Федорівській сільській бібліотеці був днем книжкової закладки. Бібліотекар Алла Павленко познайомила присутніх з історією створення закладки. 
З’ясувалося, що історія закладки для книги з’явилася практично з самою книгою. Колись закладки дуже високо цінувалися. Їх дарували не простим людям, а царським особам. Виготовляли закладки із різних матеріалів: заліза, срібла, золота, шкіри, слонової кості. Через свій красивий зовнішній вигляд вони були ще й предметом мистецтва та гордості колекціонерів. Існують численні клуби, є колекціонери, які цікавляться лише закладками із якогось одного матеріалу, як ексклюзивного, типу кукурудзяного листка так і традиційного – шкіри, металу, тканини. 

У наш час закладки все частіше роблять з паперу, тканини. Але найцікавіші закладки – ті, що зроблені своїми руками. Саме ними ми будемо більш охоче користуємося, тому що в них вкладена частинка нашої душі.  У цьому і переконалися юні читачі та умільці які завітали на День книжкової закладки до сільської бібліотеки.
 

 В ході заходу був проведений майстер – клас з виготовлення закладок
«Закладка  книжкова—помічниця чудова», де діти проявили творчість, фантазію, уяву під час виготовлення закладок для бібліотечних книг. цікаві вікторини про книгу та закладку, бесіда про правила поводження з книгою. Юні користувачі наввипередки розповідали правила поводження з книгою, згадували прислів’я, відгадували загадки. 
    До нових і цікавих зустрічей!

.

Немає коментарів:

Дописати коментар