Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 27 січня 2018 р.



 «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять»
                      29 січня виповнюється 100 років бою під Крутами.
Це бій, де українські юнаки зупинили наступаючих на Київ більшовиків. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.
 До цієї дати 26 січня в бібліотеці була проведена історична подорож в минуле                     «Хто вмирає в боротьбі, в серцях живе навіки».
Під час заходу учні познайомилися з інформацією про утворення студентського куреня Українських Січових Стрільців та перебіг військових подій 100-річної давнини. Присутні познайомилися з відомими на сьогодні іменами загиблих юнаків. Всіх вразив той факт, що йдучи на розстріл юні патріоти співали гімн «Ще не вмерла Україна»…
Наприкінці заходу були проведені паралелі між боєм під Крутами і сьогоднішніми подіями в зоні АТО. Адже і зараз українські хлопці відстоюють право на єдину незалежну рідну країну.
 Захід проводився з метою ознайомлення молоді з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Під час заходу присутні переглянули документальний фільм «Крути». 
                                
Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також  переглянули тематичну поличку "Волі народної дзвін".
Наприкінці заходу бібліотекар  разом з юними користувачами бібліотеки вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання. 

Ми схиляємо голови перед Героями, які віддали своє життя за вільну Україну…


Немає коментарів:

Дописати коментар