Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

             Книжкові новинки від

       українських письменників



Ірен Роздобудько „Ґудзик”
Психологічна новела відбувається протягом 30 років з різними героями, у цікавих місцях і з неймовірними колізіями.Цей роман має багато нашарувань, сюжетних колізій і героїв. Його часовий простір: від середини 70-х до наших днів, його географія — Київ, українська провінція, Росія, Чорногорія, зрештою — Америка. Але головна ідея така: велике щастя або велика трагедія може початися з найменшої деталі, з ґудзика, який так легко загубити, а потім шукати все життя…
Це роман про любов, вірність, зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що існує поруч із тобою — сьогодні і назавжди.
А можливо, цей роман про… дещо з життя янголів, що випадково потрапили на нашу землю?
 
                                         Ірен  Роздобудько " Арсен"
13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди...
Нова повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті.
 
                 Ю.Винничук „Танго смерті” 
  Роман, який став переможцем конкурсу „Книга року ВВС-2012” і залишається однією із найгучніших літературних подій минулого року і є вершиною творчості письменника. Події у новому романі Юрія Винничука розгортаються двома сюжетними лініях. У довоєнному Львові і під час Другої світової війни четверо друзів – українець, поляк, німець та єврей, переживають різні пригоди, закохуються, воюють, але за будь-яких катаклізмів не зраджують своєї дружби. Паралельно, у наші дні, відбуваються інші події з іншими героями. Проте яким чином обидві сюжетні лінії зійдуться, довідаєтесь у несподіваному фіналі
 
 
"Музей покинутих секретів", новий роман Оксани Забужко, над яким письменниця працювала багато років, перші критики вже встигли назвати шедевром, а авторку порівняти з Достоєвським і Томасом Манном. Це — сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда — про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою.
 
               Любко Дереш «Миротворець».
Нова книжка молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідань. Це дивні історії, сумні та загадкові, леймотивом яких звучить філософська думка: «Генії та герої завжди самотні».
 
 
 
 
 
             Люко Дашвар «На запах м’яса».
Зловити шанс на кращу долю, успішне життя, щасливе єдине кохання, багатство і добробут, але при цьому – не втратити себе і бути справжньою людиною, якій не соромно за власне прожите і вистраждане життя – саме цього прагнуть всі персонажі нового українського бестселера. 
 
 
                «Жити-пити. 40 градусів життя».
Перша в Україні збірка творів провідних письменників (О. Забужко, І. Роздобудько, А. Кокотюха, М. Іванцова, Є. Кононенко, С. Жадан та ін.), що зачіпає алкогольну тему. Корифеї українського слова вирішили поділитися своїми спогадами та міркуваннями щодо вживання алкоголю. Оповідання навряд чи залишать байдужими, адже ці історії настільки реальні, що, цілком можливо, траплялися з вами.
 
 
 
                М. Матіос «Черевички Божої Матері».
Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою. Іванка Борсук – головна героїня книжки, яка перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять років розуміє найголовніше - що є Добро і що є Зло.
Бездоганне знання народних традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів дозволили автору відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, що її історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».
 
                                Василь Шкляр " Тінь сови"Одвічна історія про кохання та журбу!
Історія кохання двох молодих людей — Степана Побережного та Катерини, життя яких сповнене світлої поезії і драматизму. Не було в Степана людини ближчої, ніж кохана. Але чи в її серці палає такий самий вогонь любові?

 

Немає коментарів:

Дописати коментар