Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

         Новинки літератури для дітей

    сучасних  українських
           письменників








Сергій Гридін. Федько, прибулець з Інтернету. Львів: Видавництво Старого Лева, 2011. - 160 с.
Герої цієї історії - звичайні хлопці Сашко та Петрик - з волі зовсім не звичайного інтернетного віруса потрапляють у віртуальний світ, де їм доведеться зустрітися з жорстокими піратами, дикими людожерами, голодними крокодилами та потворними чудовиськами.
Побачити таких ворогів на екрані - далеко не те саме, що зіткнутися з ними віч-на-віч. Отож, чи зможуть хлопці подолати усі перешкоди і повернутися додому, а головне - чи зуміють вони зберегти свою дружбу в таких непростих випробуваннях?

 
 
Паньо Катерина . Цвіт мандрагори: повість.- К.: Грані-Т,2010, - 96 с., іл..- (сер.»Сучасна дитяча проза»).Коли приходять замахайці – все стає з ніг на голову, і на Плесі зчиняється казна-що. Навіть буркуни та Гримза не чуються в безпеці – хіба встигнуть запропонувати непроханим гостям якусь лагоминку, й ті ненадовго дадуть їм спокій...
Але не переймайтеся: тато Лу дав слово, що він зарадить біді – а слово господаря Великого Коріння багато важить! Тим паче, якщо в нього є такий самовідданий помічник, як маленький Лулука, що заради порятунку Плеса зумів навіть подружитися з Тим, Хто Кричить Уночі...
Третя повість Катерини Паньо з дивовижного циклу про лулук та їхніх друзів – напрочуд світла та щемка історія, яка неодмінно захопить не лише кмітливих малюків, а й їхніх мисливих батьків.

 
 Ірен Роздобудьмо. Пригоди на невідомому острові.- Вінниця,-цтво «Тенза», 2010.- 158с.: іл..- (Пригодницька бібліотека).
Коли ти сядеш на надувний човен і попливеш шукати пригод, то неодміннно потрапиш на невідомий острів. І неодмінно зустрінеш там знімальну групу. Хоча може з’ясуватися, що перед тобою не актори, а… справжнісінькі пірати. А от чи пощастить тобі від них утекти? Про Клаву і Рено, невідомий острів і справжнісіньких піратів — у новій повісті Ірен Роздобудько. 

                             Сергій Гридін. Не такий.- Львів,видавництво 
                                            Старого Лева,2013
Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань.
Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих. Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати «таким», який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.

 
Сергій Гридін.Федько у пошуках Чупакабри.
Хто з нас у дитинстві не мріяв знайти скарб? Хто не ховався під ковдрою у темній кімнаті від страху, слухаючи моторошні розповіді? Хто не відчував мурашок на шкірі перед зустріччю з чимось невідомим? Це був ти!? Тоді саме тобі призначена ця книга!Весела, повна різних подій історія про вже знайомого...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар