Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 10 лютого 2015 р.

Маруся Чурай - голос і  душа  пісенної України
                                                              Ця  дівчина  не  просто  так, Маруся,
                                                              Це - голос  наш. Це - пісня. Це - душа...
                                                              Коли в  похід виходила батава,-
                                                              ЇЇ  піснями  плакала  Полтава

                                                                                                 Л. Костенко
Нещодавно в  читальному  залі Федорівської сільської  бібліотеки відбувся  захід  присвячений 390 річниці від дня  народження дівчини  з  легенди Марусі  Чурай. На якому  були присутні  учні 6 - 9 класів місцевої  школи.
Є  правдиві скарби, що  намертво  лежать  у  землі, є і живі скарби, що йдуть  по  землі, ідуть  від  покоління до  покоління, огортаючи  глибинними  чарами людську   душу. До  таких  національних скарбів і  належить  наша славнозвісна полтавчанка  Маруся Чурай.
Погортайте сторінки сивих  віків, вчитайтеся в прості  і хвилюючі слова  пісень - і  вам  відкриється багато  поетичних  таємниць, ви  почуєте голоси великих творців, імена яких  розгубила  історія. І тільки інколи крізь  тумани  часу окреслюється схожа  на  легенду постать творця --про це і  розповідали  присутнім  ведучі  свята  директор СБК  Людмила  Моторна і завідуюча сільською  бібліотекою Алла Павленко.


До уваги присутніх була організована  книжкова  виставка " Маруся Чурай - голос і душа пісенної України", відео - презентація " ЇЇ пісні - це  перли  многоцінні, як дивин  скарб серед земних марнот" про життєвий шлях  Марусі.Звучали  записи написаних  нею пісень. Заключним  акордом прозвучала  пісня  про дівчину з легенди Раїси Кириченко " Маруся Чураївна". 

Немає коментарів:

Дописати коментар