Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 17 травня 2018 р.

«Сорочка біла - вишита піснями».
Травень видався багатим на національні свята: День матері,  Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї, День слов’янської писемності та культури, День вишиванки.
День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. 
  Яскраво  і різнокольорово пройшов День вишиванки на базі  Федорівської  сільської бібліотеки філії.
                            
У  бібліотеці  відбувся  захід – свято   вишиванки  «Сорочка біла – вишита піснями!». Під час якого  читачі  познайомились з   історією   вишиванки її  розмаїттям,  призначенням  та застосуванням в побуті, а також про чарівні властивості орнаментів у  різних регіонах України, що символізує вишита сорочка, традиції вишивки української сорочки. 
Вишита сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів, — бути оберегом, а вишиванка — це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.
 Адже українська вишивка -  це «молитва без слів», а сама вишиванка  — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут та історію. Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції і  найважливіше те, що українська вишиванка не втратила своєї популярності і до сьогодні.  Про це та багатовікову історію вишиванки, її особливості та види, значення узорів та кольорів, про традиції та легенди, пов’язані з вишиванкою говорили члени літературно – мистецького клубу «Натхнення».
Побачити вишивані  рушники, сорочки та чудові картини,  можна було на книжково-ілюстративній виставці  « Чарівна казка вишиванки», яка  була оформлена в бібліотеці. На закінчення  присутнім побажали, щоб вони любили і берегли свої вишиванки і де б не були, завжди з гордістю носили їх. Хай ніколи не переривається та золота нитка життя, якою вишивали наші бабусі свою і нашу долю на рушниках та сорочках.


Немає коментарів:

Дописати коментар