Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 14 травня 2019 р.


     «Цілую ніжно материнські руки...»
У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється, прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері. Скільки гарних  і зворушливих слів чують наші матері в ці весняні дні, коли все цвіте, буяє, тягнеться до сонця. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина на Землі, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.                            
Це свято приходить до нас щороку: сонцесяйне, красиве і дуже щире.
Не залишилася осторонь відзначення цього дня і наша сільська бібліотека, де відбулося свято «Цілую ніжно материнські руки».                                     
                                      Нехай світанок цим весняним днем
                                      Над цілим світом зоряно цвіте,
                                      Хай сяє сонцем в серці слово - мати,
                                      Таке незгасне, вічне і святе.
Такими словами розпочалося свято. В читальному залі зібралися жінки – матері різного віку, різних професій. Щирі вітання, вірші, пісні, легенди про материнську любов, відданість, її самопожертву прозвучали на святі. Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатний борг дітей. Мати – найрідніша людина у нашому житті. Із нею ми відкриваємо світ, робимо перші кроки, тримаючись за мамині руки. У мами добрі руки, ласкавий погляд, найвірніше і найчутливіше серце, в ньому ніколи не згасне любов, воно ніколи не залишається байдужим. І доки жива мама, ми завжди відчуваємо себе дітьми. Нам завжди потрібна її ласка, її порада, підтримка. Перше слово наше – мама, в години важких життєвих випробовувань ми завжди звертаємося до неї, в думках , як молитву, шепочемо її ім’я.
                   
Свято підготували  спільно бібліотека та сільський будинок культури. А дзвінкоголосі учасниці заходу радували присутніх віночком народних українських пісень.
Жінка – загадкове створіння… А що ми найбільше цінуємо в жінці? Жінка – мати, яка творить світ, в якому розум живе у злагоді із серцем. Мати -всьому початок. Мати -берегиня роду, домашнього вогнища Саме вона є тією ниточкою, яка єднає всю родину. Шанування матері -один з найсвятіших обов'язків людини.
                           
У бібліотеці  була влаштована книжкова виставка «За все, що маю, дякую тобі» та виставка - захоплення „ І доброта, і теплота поєднані у серці мами”, на якій учасниці заходу демонстрували свої вироби.

Немає коментарів:

Дописати коментар