Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 28 січня 2021 р.

 КРУТИ: ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ, ПАМЯТЬ

            Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку.  Бій під Крутами – це і тріумф і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків. 

        Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

           У нашій сільській бібліотеці була презентована виставка-спомин  «Під Крутами пішли в безсмертя»  мета якої розкрити причини трагедії під Крутами, виховувати інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.

           Крути  – героїчна мить на сторінках історії українського державотворення. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар