Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 27 січня 2021 р.

         “Сказати хочу стільки та мовчу… 

                     Я в пам’яті запалюю свічу”

     27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц - Біркенау неподалік польського Освенціма.  Голокост – систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності,  генетичного типу, як неповноцінних, шкідливих. Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр.

         До цієї скорботної дати у читальному залі Федорівської сільської бібліотеки організовано виставку-факт «Голокост: історія та уроки». Книги, запропоновані на виставці, оповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові.

  
        Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар