Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 25 травня 2022 р.

 СВЯТО УКРАЇНСЬКОЇ ДУШІ

    19  травня вся Україна святкує День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. До цього національного  свята долучилася і Федорівська сільська бібліотека. Теплого травневого дня наша книгозбірня  від розмаїття вишиванок, різних кольорів, візерунків; цвіла весняними барвами, усмішками. В ці дні, коли буденність розквітає барвами, у бібліотеці відбувся народознавчий альманах «Я душу одягну у вишиванку!» у якому прийняли участь колежанки літературно-мистецького клубу "Натхнення"

    Учасники  заходу  читали вірші та співали пісні  про вишиванки,  ділилися своїми спогадами.  Також постійна читачка  бібліотеки та вишивальниця Алла  Гурін  розповіла присутнім про історію, традиції, орнамент та показала візерунки вишивки, які оздоблюють сорочку-вишиванку.

 


     Ведучі ознайомили присутніх з історією  заснування свята, колористикою вишиванок, значенням вишитих оберегів та візерунків на вишиванках.




    В читальному залі була оформлена книжкова виставка "Барвиста  мова  вишиванок".

   Позитивні емоції,  гарний настрій та почуття гордості переповнювали присутніх. Проведення такого свята продемонструвало, що ми відчуваємо себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар