Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 12 листопада 2022 р.

 В ДЖЕРЕЛАХ СЛОВА – ДУШІ КРИНИЦЯ

Щороку 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Для кожного народу мова – це національна ознака, рівень культури, сутність свідомості. З нагоди свята Федорівська сільська бібліотека  підготувала мовний калейдоскоп «Рідна мова з пісні і любові»

Під час заходу гості познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку, відчули красу рідної української мови,  лунала українська пісня,  декламували улюблені  вірші рідною мовою.


Присутні продемонстрували свої знання у мовознавчій інтелект-вікторині «Співуча, барвінкова українська рідна мова». Учасники із захопленням приймали участь у мовному змаганні «Рідної мови велич і краса», конкурсах «Словникова скриня», «Метаграма» та ін..

 

Під час конкурсних завдань всі виявили кмітливість та гарні знання рідної мови. У нашому інтелектуальному змаганні перемогла звичайно ж дружба. Захід пройшов цікаво та динамічно, а головне – звучала щира, рідна, барвиста українська мова у віршах, імпровізаціях та відповідях.



         Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! 


Плекаймо всі разом ту мову,що дісталась нам у спадок від наших пращурів!















Немає коментарів:

Дописати коментар