Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 8 лютого 2024 р.

ЕТНОДЕНЬ В БІБЛІОТЕЦІ

   Стрітення - одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на  сороковий день після Різдва. Щоб дізнатися більше про традиції існування цього свята, про весняні і зимові явища природи, їх особливості та прикмети на етнографічну замальовку до нашої бібліотеки завітали учні 5 - 6 класів Федорівський ліцей

    Під час заходу бібліотекар розповіла про свято, яке завершує зимовий цикл народних обрядів, про традиції освячення свічок, переглянули презентацію про Стрітення Господнє, і так, як у народі існує повір'я, що у день Стрітення зима з весною зустрічається і сперечається, то діти відгадували загадки і вивчили декілька "мирилок". 

    Завітавши на захід мали змогу ознайомитися з історією та традиціями святкування цього свята, взяти участь у цікавих конкурсах та іграх. Цікавинкою заходу був майстер клас із виготовлення "Стрітенських жайворонків", а ще пригостилися обрядовим печивом "Жайворонок" та познайомилися з рецептом приготування печива. На завершення переглянули виставку-календар "Прийшла громниця - зимі половиця".

Свято Стрітення подарувало гарний настрій, задоволення,  позитивні емоції діткам та дорослим, які завітали на свято. Свято було надзвичайно цікавим та пізнавальним для дітей, адже так важливо зберігати наші  національні звичаї, традиції й обряди.










Немає коментарів:

Дописати коментар