Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 13 квітня 2016 р.

   Всесвітній день авіації і космонавтики

                     (Міжнародний день польоту людини в космос)
Людину завжди надихало небо і …зірки. З тих самих пір, як вона стала усвідомлювати себе « homo sapiens» , завжди хотіла літати в небі, як птах. А вдивляючись у темні глибини космосу, де таємничо мерехтіли зірки, в неї виникало питання: «Чи самотнє людство у Всесвіті?» 
     12 квітня все людство відмічає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання незвіданого.  Ще зовсім недавно про космічні польоти говорили як про фантастику. І ось 4 жовтня 1957 року розпочалася нова ера – ера освоєння космосу.
12 квітня 1961 року вперше в світі на космічному кораблі «Восток» здійснив політ перший космонавт планети. Ним був громадянин Радянського Союзу Юрій Олексійович Гагарін.   
  15 квітня ми відзначатимемо 95 років з дня народження нашого земляка Гео́ргія Тимофі́йовича Берегового льотчика-космонавта СРСР, генерал – лейтенанта, двічі Героя Радянського Союзу
Напередодні Дня космонавтики в бібліотеку завітали учні 9 класу на космічну інформіну "Я- твій син, Україно". 
   З розповіді бібліотекаря діти дізналися, як починався шлях до космічного польоту нашого земляка Георгія Берегового, про  конструкторів та космонавтів, про вчених астрономів, про тернистий шлях освоєння космосу.
   Всі разом здійснили віртуальну міжгалактичну подорож "Шлях до зірок", розгадали зоряний кросворд, 
Для всіх, хто бажав дізнатись більше про цікаві космо- факти була презентована книжкова виставка- кросворд "Земля в ілюмінаторі"

Немає коментарів:

Дописати коментар